joi, 2 aprilie 2009

ba'etii

de-abia intrasem pe usa cand ai aparut vesela ca de obicei:

"mami, foicele." si ma trageai de manuta spre sufragerie, unde am gasit in vaza 3 ramurele cu floricele galbene.
"ce frumoase sunt, maria. mi-ai cules floricele?"
"nu, maia foicele."
"tu le-ai primit? de la cine?"
'ba'etii!"
"care baieti mami?"
"teeei, lali, nutu."

opaaaa. ai primit flori de la baieti. asa repede? sambata, in parc, ai primit cadou o papusica de la un baietel de-o schioapa care si-a rugat peltic mama "mami, te log, pot sa-i dau papusa lu' malia?" era o papusa micuta, primita ca surpriza intr-o punga de pufuleti. dar gestul conteaza, nu? de la doamna viorica aflu ca matei ( zis "tei") se cearta cu toti baietii din parc ca tu esti prietena lui si nimeni nu are voie sa se joace cu tine. in afara de el, evident. mai incearca stefanut (zis "nutu") sa se apropie de tine cateodata, dar matei castiga intotdeauna pentru ca il apara fratele lui mai mare, vali (zis "lali").

si iar ma gandesc, ca de altfel de multe ori in ultimii doi ani, ca voi copiii aveti lumea voastra in care traiti la fel ca noi, oamenii mari. numai ca mult mai frumos si mai curat.

tati se temea ca pe la 15 ani o sa i te fure vreun fat-frumos, dar se pare ca trebuie sa fie in garda mult mai devreme. oare ce urmeaza?

4 comentarii:

Unknown spunea...

Buna!Ha!Ha! Copilul meu de 3 ani si 9 luni s-a casatorit cu educatoarea in urma cu 2 luni, iar fata ( 1 an si 10 luni) primele ei cuvinte au fost tata si baietiiiii. Sotul foarte incantat, dar ii va trece cu siguranta. Ce ne asteapta? Numai vremuri bune si cursuri de tir pentru tatici. :)))

Unknown spunea...

Mi se pare ca fetita ta seamna destul de mult cu fetita mea.He!He!He!

mama lu' maria spunea...

daaa. lasand la o parte afinitatile pentru baieti :), ma uitam la pozele voastre cand e cu codite si intr-adevar seamana.

alina spunea...

Ba tati al nostru a declarat răspicat că el își ia shotgun! :))
Maria noastră întotdeauna a preferat băieții când a fost vorba de socializare. :)